Vesnička Suchý

(1530)

Do překrásné přírodní scenerie je zasazena malá vesnička Suchý jejíž součástí je rybník o rozloze 6 ha. Zajímavé je, že se zde tzv. nekazívoda a tvrdí se, že má blahodárný účinek. Vyhledávaná turistická lokalita nabízí mnoho lákadel.

Kolem rybníka jsou udržované travnaté pláže. Pro děti jedna část písečná. K dispozici je tobogán a skluzavky, loděnice. Výborné podmínky pro rybolov.Tenis, nohejbal a další sporty, lze provozovat na novém víceúčelovém hřišti. Nová je také víceúčelová budova ve, které najdeme recepci, sociální zařízení,WC, sprchy, půjčovnu sportovních potřeb, úschovnu kol. Můžete se zde připojit k internetu, nabít mobil, kameru, nebo využít společenskou místnost. Stanové tábořiště má kapacitu cca 300 míst, také můžete přijet vlastním karavanem.

Místní autokemp nabízí ubytování v chatkách. Využít lze rovněž nabídek tří penzionů. Dále zde najdeme další dvě restaurace rovněž s výbornou kuchyní. Kolem rybníka se nachází deset kiosků z nihž dva slouží i jako prodejny potravin a zeleniny. kamený obchod s potravinami je samozřejmostí.

V místě je prodejna suvenýrů a vinotéka. Dostatek perkovacích míst je zajištěn hned na několika parkovištích. Okolní lesy jsou vhodné k houbaření a vede jimi rozsáhlá síť cyklostezek. Dobře jsou značeny také turistické trasy. Při toulání přírodou lze objevit několik ukrytých rybníčků, studánky, pramen řeky Punkvy. Zavítat lze k metorologické stanici, vystoupit na nejvyšší bod Skalky, prohlédnout si historické chaty zdob 2. svět. války a mnoho dalšího.

Celoročně pořádáno mnoho kulturních, sportovních a společenských akcí. Zkrátka nepřijdete ani v zimě 63 km. udržovaných běžeckých tras, bruslení na místním stadionu. Výlety lze podnikat i do nedalekého města Boskovice historické památky, Westernové městečko atd...

 
 




zpět
Webing.cz - webdesign, webhosting Infotip.cz - informační a vyhledávací server Copyright © 2008 - 2024 Tip na výlet