ZOO Olomouc

(1679)

ZOO Olomouc nepatří mezi největší zoologické zahrady u nás, zato ale může nabídnout unikátní požitek z prohlídky. Areál vznikl z původně soukromého zoologického koutku, který začátkem 50. let existoval v Olomouci. Značný zájem o tuto expozici vyvolal myšlenku zbudovat ZOO. Z několika navrhovaných lokalit ke zbudování ZOO bylo vybráno místo na pozemcích bývalého kláštera a roku 1956 byla zahrada uvedena do provozu.

Zoo v číslech:

Inventura zvířat, která se provádí každoročně v zoo 31. prosince ukázala, že olomoucká zoologická zahrada chovala k tomuto datu 1620 zvířat ve 402 druzích. Hodnota všech přesahuje deset a půl milionu korun. Počet chovaných druhů se během roku příliš nemění, jinak je tomu u počtu chovaných kusů. Od začátku ledna v olomoucké zoo přišla na svět již celá řada mláďat. Prvním z nich byla opička kotul veverovitý. Velmi brzy se však tato opičí tlupa rozrostla o dalších sedm mláďat. Celkem se jich má v dohledné době narodit devět. Po dvou a půl leté přestávce se dalšího potomka dočkal i pár opic gibonů lar.
V zimovišti afrických zvířat přišla na svět dvě mláďata antilop přímorožců jihoafrických. Také u tohoto druhu očekávají chovatelé alespoň deset přírůstků. Ve výběhu na dětském hřišti mohou návštěvníci zoo obdivovat několikadenního beránka ovce kamerunské. První jehně, tentokrát samička, přišlo na svět také ve stádu ovcí valašek.

Otevírací doba:

leden, únor8:00h - 16:00h
březen8:00h - 16:30h
duben až srpen8:00h - 18:00h
září8:00h - 16:30h
říjen až prosinec8:00h - 16:00h

 




zpět
Webing.cz - webdesign, webhosting Infotip.cz - informační a vyhledávací server Copyright © 2008 - 2024 Tip na výlet