LYŽAŘSKÝ AREÁL ZADOV

(1675)

Ta pravá šumavská pohoda" Lyžařský areál Zadov patří mezi největší zimní střediska na české straně Šumavy. Leží nedaleko od Vimperku a Sušice, a je tak vstupní bránou do Národního parku Šumava. Rozprostírá se v nadmořské výšce 890 -1120 m n. m. a nabízí kvalitní lyžařské podmínky nejen na sjezdovkách ale také na běžeckých tratích. Vzhledem k lehkým a středně těžkým profilům sjezdových tratí je areál Zadov vyhledávaný pro rodinnou rekreaci a vhodný i pro školní lyžařské kurzy. Vyžití zde najdou i snowboardisté.

V areálu je 8 sjezdovek s celkovou délkou 4,5 km, z nichž více než polovina je uměle zasněžována, 2 lanové dráhy, 5 lyžařských vleků,  snowpark s umělými i přírodními překážkami, pohyblivý koberec pro výuku lyžování, snowtubing, lyžařské školy, půjčovny se servisem. Velké oblibě se také těší večerní lyžování, které je provozováno za umělého osvětlení na 2 km sjezdových tratí. Pro běžkaře je na Zadově připraveno na 50 km pravidelně strojově upravovaných turistických a závodních běžeckých tras, které navazují i na Šumavskou magistrálu a další trasy po Národním parku Šumava. Výchozím bodem pro běžkaře je Churáňov odkud vedou trasy na Zlatou studnu, Horskou Kvildu, Zhůří, Kvildu, Popelnou, Nové Hutě a do Borových Lad. V areálu je i lyžařský běžecký stadion Churáňov, který je častým dějištěm sportovních soutěží a kde se konal i světový pohár v běhu na lyžích.

Na Zadově jsou velmi dobré možnosti ubytování ve 3 hotelích, pensionech nebo ubytování v soukromí a jsou zde i restaurace, rychlá občerstvení, cukrárna nebo bowling.

Zadov je také východisko značených turistických a cyklistických tras. U hotelu Churáňov začíná naučná stezka, která vede po horských loukách ke Klostermannovým skalám s výhledy na stašskou kotlinu. Na Churáňovském vrchu je meteorologická stanice Churáňov. V roce 2015 byla zrekonstruována a otevřena rozhledna na skokanském můstku, vysoká 32 m. Z té je možné pozorovat české vnitrozemí a za dobré viditelnosti i vrcholky Brd. Součástí rozhledny je i 20 m vysoká lezecká stěna. Milovníci adrenalinu určitě zavítají do lanového centra, které je pod Sporthotelem Olympia.

Další informace můžete nalézt na stránkách www.lazadov.cz.




zpět
Webing.cz - webdesign, webhosting Infotip.cz - informační a vyhledávací server Copyright © 2008 - 2024 Tip na výlet