AREÁL MLADÉ BUKY

(1696)

Areál Mladé Buky leží ve východních Krkonoších, 6 km od Trutnova a je velmi dobře dostupný od hlavní silnice z Trutnova do Pece pod Sněžkou. Návštěvník má u nás k dispozici moderní neplacené parkoviště, které leží několik metrů od bobové dráhy Berta a celého areálu. Celoročně otevřený rodinný areál na úpatí Krkonoš nabízí nejen zimní aktivity, ale také letní. V zimní sezóně je zde skipark, v létě Baldův svět a půjčovna kol. Kdo miluje adrenalin určitě využije 1 520 m dlouhou bobovou dráhu, jež je nejdelší v Krkonoších a je v provozu celoročně.

Letní aktivity:

Baldův svět o celkové rozloze 40 000 m² se nachází se cca 100 m od parkoviště (směrem přes řeku Úpu), vstupenky si můžete zakoupit na pokladně bobové dráhy či na pokladně u vstupu do Baldova světa.
Naleznete zde řadu houpaček, prolézaček s tobogány, 6 místné trampolínové pole, 18 m dlouhou nafukovací housenku Megi, 4místnou bungee trampolínu, vodní hřiště, vzduchové trampolíny, síťovou loď, duo lanovku, mini zoo s malými holandskými kozičkami, maxi "Člověče, nezlob se ".

V neposlední řadě Baldovým světem procházejí i dvě stezky:
1) Čertovská stezka – 500 m dlouhá Čertovská stezka s deseti stanovišti, na kterých se děti dozvědí, co všechno místní čerti dovedou.
2) Poznávej přírodu s Baldou - 370 metrů dlouhá stezka, kde se děti na 11 tabulích seznámí s přírodními zákonitostmi

Areál je výchozím i cílovým místem naučné stezky okolo Pekelského vrchu. 10,4 km dlouhá naučná stezka s informačními tabulemi seznamuje návštěvníky s historií lyžování v Mladých Bukách, historií Mladých Buků a krásami Přírodního parku Hrádeček.
Najdete zde i půjčovnu kol a elektrokol.
Občerstvit se a příjemně posedět můžete v restauraci Kravín (www.restaurace-kravin.cz), která se nachází na hlavním parkovišti nebo můžete využít občerstvení u bobové dráhy či v prostorách Baldova světa.

Zimní aktivity:

Díky šířce a profilu tratí nabízí areál lyžařské využití rodinám s dětmi i lyžařům hledajícím klidnější svahy a vleky bez front. 7 vleků a třís edačková lanová dráha obsluhují 5,1 km denně kvalitně upravovaných a zasněžovaných tratí. V místním Snowparku došlo k úpravě (zmenšení překážek), aby si na své přišli nejen snowboardisté, ale také rodiny s dětmi.
Dětem i začátečníkům je k dispozici oddělený dětský Baldapark, jenž je vybavený pojízdným kobercem, lanovým vlekem, četnými figurkami a průjezdy pro pobavení. Večerní lyžování na 4,1 km upravených a osvětlených tratí vám každý večer nenabídne žádný jiný areál v ČR.
Návštěvníci, kteří na lyžích ještě nestáli, nemusejí zoufat, areálová lyžařská a snowboardová škola Hellish Hill, která disponuje instruktory s licencemi, Vás naučí dokonale lyžovat, sjíždět kopce na snowboardu či zasvětí Vaše ratolesti do lyžování. Pro příznivce klasického lyžování je připraven 5 km běžecký okruh.
Občerstvit se a příjemně posedět můžete v restauraci Kravín (www.restaurace-kravin.cz), která se nachází na hlavním parkovišti nebo můžete využít skibary ve formě rychlého občerstvení.

Jsme areál zaměřený především na rodiny s dětmi. Proto vás přivítá 100% rodinná atmosféra.

Věříme, že každý z vás si v Areálu Mladé Buky přijde na své!




zpět
Webing.cz - webdesign, webhosting Infotip.cz - informační a vyhledávací server Copyright © 2008 - 2024 Tip na výlet