České Švýcarsko

(1530)

Pro turistiku jsem si letos vybrala jedno z krásných koutů naší republiky a to směr Děčín přímo do Českého Švýcarska

Pro turistiku jsem si letos vybrala jedno z krásných koutů naší republiky a to směr Děčín přímo do Českého Švýcarska.

První den jsme si vystoupali na Pravčickou bránu, ale raději svačinku sebou, protože restaurace ve skalách je sice zajímavá, ale také  řádně finančně oceněná a pokud chcete vystoupat přímo k rozhledně, tak si každý připravte 75,- a teprve pak můžete shlížet do dálky celého údolí.

V Českém Švýcarsku jsou v lese mezi skalními útesy dvě soutěsky,na kterých se svezete loďkou, ale pozor musíte umět správně „telefonovat“,jinak se nikam nejede !

V Děčíně mají i svůj Sněžník a to Děčínský Sněžník – rozhledna 723m n. m.Je zde i restaurace a to vše otevřeno do 16,00 hodin,tak je dobré si sem přispíšit ! Je tu nádherný park,jezírko,rozsáhlý výhled na děčínské okolí.


U parkoviště k Děčínskému Sněžníku  na křižovatce doprava směrem na Tisou a dojeli jsme k Tiským skalám, jsou zde dva okruhy a dají se stihnout za jedno odpoledne.Je to ráj pro děti – takové velké hřiště-prolejzačky skalami, tunely, bludiště,prostě „děravý ementál“ !  Myslím si,že není doceněna zajímavost a krása těchto skal.

Pár kilometrů od Děčína je rozhledna Sokolí vrch, odkud je vidět dokonce liberecký Ještěd a vezměte si dalekohled-Děčín , Labe a loďní přepraviště  je v něm prostě dokonalé.

A cestou domů jsme ještě zaskočili přímo při cestě u Kamenického Šenova kouknout na Panské skály, kde se točila pohádka Pyšná princezna-nezapomenutelný pohled nejen na seskupení skal, ale i posezení u jezírka

Lenka Krátká 

 
 
 
 




zpět
Webing.cz - webdesign, webhosting Infotip.cz - informační a vyhledávací server Copyright © 2008 - 2024 Tip na výlet