CHVALSKÝ ZÁMEK

(1664)

Chvalský zámek - zábava pro celou rodinu. Hledáte spokojenými dětmi i rodiči prověřený tip na výlet? Vydejte se na Chvalský zámek v Praze – Horních Počernicích. Zámek nabízí bohatý program pro rodiny s dětmi po celý rok. A pokud jste o něm doposud neslyšeli, dovolte nám krátké představení.

Chvalský zámek na první pohled nepřipomíná zámek, který znáte z pohádek. Zvenku vypadá snad jen jako krásný velký dům, ale sotva vezmete za kliku vstupní brány, zjistíte, že v takovém domě nemohl bydlet jen tak někdo. A máte pravdu. Dříve zde stávala středověká tvrz, ve které se v průběhu let vystřídalo několik šlechtických rodů. Dnes v sobě skrývá nejen půvabné zámecké salónky či sklepení vytesané ve skále, ale i výstavy a akce pro vás!

Co se bude dít v létě na zámku?

Již od začátku června (5. 6. 2021) můžete navštívit novou výstavu pro děti i dospělé „POHÁDKOVÁ ZEMĚ Vítězslavy Klimtové“, která zabydlí první patro výstavních prostor i celé zámecké sklepení. K vidění budou skřítci, strašidla, vodníci, čerti i víly a další pohádkové bytosti. Kromě početné rodiny pohádkových postav čítající více jak 100 originálních loutek představí výstava také téměř 60 akvarelů a olejomaleb z autorčiny dílny, které opustily rodnou půdu Pohádkové země v Pičíně zcela poprvé.

A pokud toužíte po dalším dobrodružství, stačí si vybrat…

O letošních prázdninách budete mít hned dvě příležitosti potkat Šípkovou Růženku osobně, a projít s ní celý zámek od půdy až po sklep. Máte-li rádi pořádné vzrůšo, pak doporučujeme zámek navštívit 31. 7., kdy se zde koná Hradozámecká noc pro děti! Tento večer uvidíte na zámeckém nádvoří tematickou pohádku Skřítek v podání souboru Buchty a loutky, budete se moci nechat provést opravdovým skřítkem, který zná zámek jako své boty, anebo ochutnat pohádkově dobré občerstvení ze stánku paní Gabriely. Poprvé na Chvalském zámku letos proběhne i 63. ročník Dvořákova festivalu, který se uskuteční ve středu 14. 7., a v rámci něhož zde vystoupí Trio Coucou. Těšit se můžete na prvky klasické hudby, chansonu, jazzu i popu.

Pozor, pozor, ještě jedna důležitá zpráva pro všechny detektivy!

Řešíte rádi zamotané hádanky, šifry nebo rovnou celé detektivní případy? Dokážete spolupracovat v rodinném týmu a pátrat společně na vlastní pěst? Pak jsou detektivní hry pro vás jako stvořené. V rámci každé výstavy si můžete vyzkoušet jaké to je, stát se na chvíli opravdovým detektivem. V recepci obdržíte zapečetěnou obálku s indiciemi a je jen na vás, zda si s nimi poradíte. Stopy totiž vedou nejen výstavou, ale celým zámkem včetně míst, kam je běžným návštěvníkům vstup zapovězen. Úspěšné luštitele čeká začátek slibné detektivní kariéry i zasloužená odměna.Na prázdniny připravujeme hned dva detektivní týdny 12. - 18. 7. a 2. – 8. 8. Aktuální informace sledujte na zámeckém webu chvalskyzamek.cz nebo na Facebooku.

Kudy na zámek

Chvalský zámek najdete na okraji Prahy v Horních Počernicích. Otevřeno má každý den od 9 do 18 hodin, dokonce i o víkendech a svátcích.

 

 

 
 
 
 
 




zpět
Webing.cz - webdesign, webhosting Infotip.cz - informační a vyhledávací server Copyright © 2008 - 2024 Tip na výlet