Dlouhoňovice

(1690)

Dlouhoňovice leží v podhůří Orlických hor. Koupíte-li si vlakovou jízdenku do Žamberka, vystoupíte na nádraží, které se nachází v Dlouhoňovicích. Obec se v roce 1990 osamostatnila a od té doby prodělává bouřlivý rozvoj. Stává se centrem sportu pro široký region. Ve středu obce je tělocvična, hospoda s turistickou ubytovnou, fotbalový stadion, volejbalový kurt a víceúčelová osvětlená asfaltová plocha pro kolečkové brusle a tenis, na které se v zimě led upravuje ledovou rolbou.

V jižní části obce je Ski areál Na Dlouhých Honech s uměle zasněženou a osvětlenou sjezdovkou. Pro děti je zde dětský vlek a pro běžkaře 10 km strojem upravovaných běžeckých stop. V létě se po sjezdovce prohánějí travní lyžaři a horské koloběžky.

Dále zde najdete jezdecký klub a fitcentrum. Pro turisty a cyklisty je v okolí dostatek značených tras různé náročnosti. Prostředí obce je značně ekologické díky 90% plynofikací a vybudování splaškové kanalizace. Pro turisty a cyklisty je v okolí dostatek značených tras různé náročnosti.




zpět
Webing.cz - webdesign, webhosting Infotip.cz - informační a vyhledávací server Copyright © 2008 - 2024 Tip na výlet