iQLANDIA

(1692)

Čtyři patra plná chytré zábavy, to je science centrum iQLANDIA. V deseti interaktivních expozicích se vydáte z nitra planety až do vzdálených galaxií, potkáte mluvícího robota a vyzkoušíte si na čtyři stovky interaktivních exponátů, které zábavně, a přitom poutavě představují svět vědy. Kromě stálého programu iQLANDIA nabízí i doprovodný program, jako jsou science show, workshopy, badatelské aktivity v expozicích, nejrůznější přednášky a experimenty ze světa vědy. iQLANDII najdete v centru Liberce v Nitranské ulici, nedaleko od výpadovky na Prahu, blízko od vlakového i autobusového nádraží, navíc před centrem je i dostatek míst na parkování. Centrum má také vlastní restauraci a obchod se suvenýry.

Planetárium

Chcete se dozvědět něco o tom, co je právě teď vidět na obloze? Zajímá vás, jak byl dobyt vesmír, nebo se toužíte vydat na výlet do historie i současnosti Země? A co to všechno spojit navíc do filmového zážitku? Planetárium v iQLANDII s kupolí o průměru devíti metrů, nejmodernější projekční technologií a padesáti polohovatelnými sedačkami tohle všechno nabízí.

Hodinové představení začíná živou sezónní projekcí, při níž vám lektoři iQLANDIE představí noční oblohu. Pak už je na řadě hlavní filmová projekce. Všechny pořady jsou nadabovány do češtiny, ale ke každému filmu nabízíme i sluchátka s překlady do angličtiny, němčiny a polštiny. Pokud se nechcete jen dívat, máme pracovní listy s otázkami k tomu, co se vám právě odehrává nad hlavou. Najdete je buď na webových stránkách iQLANDIE, nebo na pokladně centra.

Science show

Jak vytvořit požár z mouky? Jak zapálit oheň vodou? Jak vypadá trávení žaludku v reálném čase? Mnoho ztřeštěných pokusů především z fyziky a chemie přináší v iQLANDII Science show. Zkušení lektoři se pouští do vskutku bláznivých kousků, do kterých zapojí i vás, a věřte, že si odnesete velký zážitek. Science show je intenzivní čtyřicetiminutové představení s hereckými výkony, působivými výbuchy, vtipem i smíchem.

Hurá do laboratoře

Vyzkoušejte naše moderní laboratoře a staňte se na chvíli sami šílenými vědci a vynálezci.  Svět pod mikroskopem, výroba parfémů, tajemství neviditelného inkoustu, zázrak kyanotypie… – to je jen několik z řady tematických workshopů, které si pro vás lektoři iQLANDIE připravili. Workshopu se může zúčastnit maximálně 25 lidí, kterým se věnují vždy dva lektoři. A kdo ví, třeba sami obohatíte lidstvo o další skvělý vynález!

Více informací na www.iQlandia.cz

 




zpět
Webing.cz - webdesign, webhosting Infotip.cz - informační a vyhledávací server Copyright © 2008 - 2024 Tip na výlet