ZÁMEK JEMNIŠTĚ

(1664)

Historie zámku Jemniště Roku 1717 koupil jemnišťské panství hrabě František Adam z Trauttmansdorffu, původem ze staré štýrské rodiny. Autorem projektu reprezentativní residence byl slavný český architekt František Maxmilián Kaňka. V říjnu 1725 byl zámek dokončen natolik, že už mohlo dojít ke slavnostnímu vysvěcení zámecké kaple, na jejíž výzdobě se podíleli dva velikáni: V. V. Rainer a M. B. Braun. Máme tak ideální možnost prohlédnout si typické šlechtické sídlo doby vrcholného baroka. Roku 1868 zakoupil panství Zdeněk hrabě Sternberg, majitel nedalekého panství Český Šternberk. Rodina vlastnila zámek do roku 1943, protože po okupaci českých zemí odmítli přistoupit k německé národnosti. Do rukou Sternbergů se tedy zámek s velkostatkem navrátil roku 1995 a současným majitelem je Jiří Sternberg, který se svou manželkou Petrou zámek zpřístupnili veřejnosti.

Hunting Dress Code

Jedná se o elegantní oblečení značky Hunting Dress Code, kterou založila Petra Sternbergová, které je určeno milovnicím stylu, jež se hodí na tematické veletrhy a pracovní setkání, ale i na procházky v přírodě, reprezentativní části naháněk a honů a také prostě jen k riflím, protože vlna je neodolatelná. Elegantní oblečení je určeno zkrátka dámám, které se chtějí líbit stále, nejenom na večerních koncertech, v operách, či divadlech.

 

Cafe Custoza

Návštěvníci se mohou po prohlídce krásných expozic či procházce pečlivě udržovaným parkem občerstvit voňavou kávou a domácími dezerty nazdobenými růžemi z rosaria v zámecké kavárně. Cafe Custoza je vyzdobena portréty rakouských generálů armády maršála Radeckého, kteří svedli významnou bitvu nedaleko italského města Custoza v roce 1848. Jedním z generálů byl i Leopold Sternberg.

 

Zámecké apartmány

Zámek Jemniště je barokní soukromé sídlo, které disponuje třemi apartmány nazvanými Terezie, František a Rainer. Hosté během svého pobytu shlédnou i ostatní, veřejnosti přístupné historické komnaty připomínající různé slohové styly. Nakonec každý z ubytovaných hostů zjistí, že se nám při vybavování velmi romantických apartmánů stala hlavní inspirací právě historie.

 

SPA

Nejnovější součástí nabízených služeb je také malé jemnišťské spa. Spa je vybaveno saunou a vířivkou. Hosté si tak mohou zpříjemnit svůj pobyt na zámku Jemniště a to pouze ve dvou.

Piknik v zámeckém parku

Pro milovník pikniků jsou sestavovány dobroty podle jejich chutí. V jemnišťském parku na dekách a polštářích, v působivých zákoutích zámecké zahrady, pod věkovými stromy a z proutěných košů přijde občerstvení vhod.

 

Zvěřina ze zámku Jemniště

K zámku Jemniště patří také bourárna zvěřiny, kde se zpracovává ulovená zvěřina výhradně z našich vlastních nebo spřátelených honitbách ve Středních Čechách. Zpracováváme černou, srnčí, jelení a daňčí divokou zvěř. Maso je čistě opracované, připravené pro okamžitou přípravu zvěřinových jídel a specialit. Mražené maso je k dispozici celoročně. Zvěřinu připravujeme také v zámecké restauraci, kde se mohou návštěvníci během návštěvy zámku občerstvit.

 

 
 
 




zpět
Webing.cz - webdesign, webhosting Infotip.cz - informační a vyhledávací server Copyright © 2008 - 2024 Tip na výlet