MUZEUM ČTYŘLÍSTKU

(1676)

DOKSY – MUZEUM ČTYŘLÍSTKU Za Čtyřlístkem do Třeskoprsk Městečko Třeskoprsky byste jen těžko hledali v mapách, pouze zasvěcení vědí, že se vlastně jedná o město Doksy v blízkosti neméně známého Máchova jezera, komiksového Blaťáku. Doksy jsou totiž již více jak 45 let bydlištěm známého českého komiksu Čtyřlístek. Proto kromě Máchova jezera či Památníku Karla Hynka Máchy můžete v Doksech navštívit muzeum věnované právě komiksu Čtyřlístek a jeho čtyřem hrdinům Fifince, Myšpulínovi, Bobíkovi a Pinďovi.

Muzeum Čtyřlístek naleznete v zrekonstruovaných půdních prostorách Městské knihovny v Doksech. Dozvíte se zde, jak tento komiks krůček po krůčku vznikal a jak se takový komiks vlastně tvoří. Raritou muzea je mimo jiné i to, že se zde můžete setkat se všemi postavičkami v téměř životní velikosti, nahlédnete do Fifinčiny kuchyně či spatříte Myšpulínovy vynálezy. Pokud patříte k fandům tohoto komiksu, jistě poznáte, o které vynálezy se jedná! Z muzea se pak můžete vydat na naučnou stezku Se Čtyřlístkem okolo Blaťáku.

Celá trasa naučné stezky je vedena po žluté turistické trase kolem Blaťáku - Máchova jezera. Tvoří ji tři zastavení, na nichž můžete načerpat síly a dozvědět se zajímavé informace. Tabule jednotlivých zastavení nakreslil Jaroslav Němeček jako čtyřlístkovský komiks. Své putování po naučné stezce ukončíte v Muzeu Čtyřlístek, které je čtvrtým zastavením.

K naučné stezce obdržíte v Infocentru Doksy nebo v Muzeu Čtyřlístek brožurku - průvodce, který je opět bohatě ilustrován Jaroslavem Němečkem a v němž najdete soutěžní otázky, omalovánky a řadu zajímavostí. Ti, kteří splní všechny úkoly, které na ně na naučné stezce čekají, dostanou v muzeu čtyřlístkovskou odměnu.

Stezku si můžete v letních měsících zpestřit projížďkou lodí po Máchově jezeře.

Tak hurá se Čtyřlístkem kolem Blaťáku!

 

Kontakt:

Muzeum Čtyřlístek

Valdštejnská 251, 472 01 Doksy

773 556 211

Ctyrlistek@mksdoksy.cz

www.muzeum.mksdoksy.cz

www.info@infodoksy.cz




zpět
Webing.cz - webdesign, webhosting Infotip.cz - informační a vyhledávací server Copyright © 2008 - 2024 Tip na výlet