PEVNOST POZÁNÍ

(1676)

Pevnost poznání: Věda hrou. A na výjimečném místě  Architektonicky unikátní stavba s dřevěnou konstrukcí, která sídlí v areálu olomoucké Korunní pevnůstky, byla ještě v roce 1857 neoddělitelnou součástí bastionové pevnosti. Zatímco tehdy se v ní skladovala munice pro dělostřelectvo, v současnosti nabízí útočiště pro vědu a neformální vzdělávání. Je doslova progresivním muzeem vědy s potenciálem bavit rodiny s dětmi, studenty a vůbec širokou veřejnost.

Jakmile otevřete brány Pevnosti poznání, čekají na vás 4 interaktivní expozice s desítkami originálních exponátů z dílny olomoucké přírodovědecké fakulty. A především pak akční odborní průvodci. V historicky věrných kostýmech vás provedou pestrou historií Olomouce, seznámí vás s pozoruhodnými obyvateli Litovelského Pomoraví a dokonce vám umožní na vlastní kůži si vyzkoušet rotující trenažér pro piloty a kosmonauty - tzv. gyroskop.

Pevnost v sobě navíc ukrývá jak poznání skrze komiks, tak prostřednictvím těch nejlepších populárně-naučných snímků. Série obřích komiksových pláten vám vtipnou zkratkou předá to nejzajímavější z dějinných bojů o Olomouc, dobývání kosmických dálav se zase věnuje celá řada filmů v digitálním planetáriu.

Pevnost poznání je právě díky svému ojedinělému prostoru a sympatickému přístupu erudovaných průvodců skutečně inspirativním místem, v němž se ladně prolíná rozmanitá historie s dynamickou současností. Pevnost poznání najdete přímo v areálu Korunní pevnůstky (17. listopadu 7), muzeum má otevřeno vždy od úterý do neděle od 9.00 do 17.00, o víkendech pak až do 18.00.

Více na www.pevnostpoznani.cz.

 

 
 
 
 




zpět
Webing.cz - webdesign, webhosting Infotip.cz - informační a vyhledávací server Copyright © 2008 - 2024 Tip na výlet