Sušice

(1690)

SUŠICKÁ PAVUČINA - NEJKRÁSNĚJŠÍ PROCHÁZKY PO SUŠICI A OKOLÍ

Co je to Sušická pavučina?
Sušická pavučina v sobě skrývá 8 naučných stezek, které vás provedou Sušicí a jejím okolím. Stezky se liší náplní, délkou i náročností. Prohlédnete si město ze čtyř vrcholů (Svatobor, Stráž, Kalovy, Žižkův vrch) , projdete se údolím řeky Otavy i centrem města. Poznáte tak Sušici  z mnoha směrů - jako město královské s bohatou historií a celou řadou kulturních památek, i jako město moderní s krásnou architekturou z počátku 20. století. Představí  se vám  jako kolébka sirkařství, jako město, které podporovalo husitské hnutí, můžete chvilku rozjímat u jednotlivých zastavení kované křížové cesty nebo se vyřádit s dětmi při putování podél řeky Otavy. Tato síť téměř 20 km pěších stezek je značena pavučinkou. Každá stezka má svou barvu. Podrobné informace o Sušické pavučině najdete na  stránkách www.susicebranasumavy.cz.

CELOROČNÍ TURISTICKÁ SOUTĚŽ "Putování po Sušické pavučině"

Při toulkách po Sušické pavučině si můžete i zasoutěžit. Po cestě budete sbírat opisy z jednotlivých tras Pavučiny do soutěžního pasu nebo do účastnického listu. Pas je možné si vyzvednout v Městském informačním centru v Sušici nebo si vytisknout účastnický list na stránkách Sušické pavučiny. Soutěž má tři úrovně. Prvním stupněm je zdolání tří  libovolných základních stezek Pavučiny, při druhém stupni musíte projít všech sedm základních stezek. Pokud se vydáte i na osmý, nejdelší okruh Pavučiny „Cestou nejkrásnějších vyhlídek“, splníte i třetí stupeň soutěže.  Odměna se získává za každý zdolaný stupeň a je možné si ji vyzvednout v Městském informačním centru na náměstí. Soutěž není nijak časově omezena, takže když nezvládnete projít všechny trasy letos, můžete je dokončit příští rok.

Co si vzít na putování po Sušické pavučině?

Před cestou je dobré zajít do Městského informačního centra v budově sušické radnice.  Zde je k dispozici ucelená sada informačních materiálů k projektu Sušické pavučiny s komplexními informacemi včetně mapy. Pokud plánujete stoupat do kopců, tak určitě nezapomeňte pevnou obuv a svačinu. Cestu nejkrásnějších vyhlídek si ještě lépe užijete s dalekohledem. Další vybavení už závisí na ročním období a počasí.

Doufáme, že se vám bude v Sušici líbit a pokud se zapojíte do naši turistické hry, že se budete  dobře bavit.  Přejeme vám hodně pohody a šťastně nachozených kilometrů, nejen po Sušické pavučině.

Městské informační centrum Sušice

náměstí Svobody 138, 342 01 Sušice

tel.: +420 376 540 214
 www.mestosusice.cz




zpět
Webing.cz - webdesign, webhosting Infotip.cz - informační a vyhledávací server Copyright © 2008 - 2024 Tip na výlet