Zámek Zbiroh

(1664)

ZÁMEK ZBIROH Zámek Zbiroh se nachází v malebné krajině křivoklátských lesů, pouhých 20 min. od Prahy. Pro svoji výbornou dostupnost z Prahy i z Plzně je ideálním místem pro výlety, firemní a společenské akce, pracovní meetingy, konference nebo pohádkové svatby.

Zámek tří císařů, jak je často označován, je nejstarším šlechtickým sídlem u nás. Původní hradní části dodnes dominuje nejstarší samostatně stojící hlásná věž na našem území. Ukrývá se zde vůbec nejhlubší studna v Evropě a jako perla ji zdobí jedna z nejstarších hradních kaplí v Čechách.
Mezi vlastníky zámku patřili například král Přemysl Otakar II. a dále císařové Karel IV., Zikmund Lucemburský a Rudolf II. Pro tvorbu Slovanské epopeje si zámek vybral i slavný malíř Alfons Mucha.
Zámecká expozice v renesančním křídle objektu provede návštěvníky dobově laděnými salonky a komnatami, včetně zednářského salonku a Muchova sálu s prosklenou střechou. Celý prohlídkový okruh je protkán poutavým příběhem o minulosti i současnosti rytířů templářského řádu.
Hradní okruh návštěvníky zavede na nejstarší místa původního gotického hradu.
V areálu zámku je hostům každý den otevřena středověká krčma U Rudolfovy kratochvíle, která nabízí nejen česká jídla, ale i speciality Rakousko–Uherské císařské kuchyně. Součástí zámku je i Chateau hotel Zbiroh, který vyniká královskými komnatami a nevšedním wellness.
Pro aktivnější návštěvníky je k dispozici využití zámeckého parku, kde si můžou zahrát obří šachy nebo minigolf. Nedílnou součástí je i lanové centrum s okruhem pro děti i pro dospělé.

 

 

 
 
 




zpět
Webing.cz - webdesign, webhosting Infotip.cz - informační a vyhledávací server Copyright © 2008 - 2024 Tip na výlet